Sunday, March 27, 2011

SELAGI TAK DITEGUR SELAGI ITU RASA TAK BERSALAH

Ada orang, walaupun berterusan membuat kesalahan, tapi selagi tidak ditegur, selagi itu dia merasakan dirinya betul.

Ada orang yang berterusan membuat kesalahan, walaupun dia tahu perbuatannya itu salah, tapi selagi tidak diambil tindakan, selagi itu dia merasakan dia tak pernah buat kesalahan.

Ada orang yang berterusan melakukan kesalahan, selagi tidak ditegur atau diambil tindakan, selagi itu dia merasakan orang lain tidak tahu dia telah melakukan kesalahan.

Agaknya (makhluk jenis itu) dalam setiap kesalahan yang dilakukankannya, apakah yang kerap terfikir di benak kepalanyanya..?

15 comments:

Afida Anuar said...

Agak2 kalau dah ditegur, depa berhenti dak dari buat kesalahan2 tu?...

AL-BIMA SAKTI said...

kalau ditegur mungkin dia tak terasa. kena ambil tindakan sekali... baru dia ada sikit erti..!

noorlara said...

ada org bukan tak tahu buat salah saje je buat buat tak rasa bersalah...rasa nak terajang je hehehe

lama tak jengah namun tetap diingatan. terima kasih atas kunjungan.

Unknown said...

mungkin dia fikir dia jaguh bohong ;)

kad0k. said...

namanya juga manusia..:)

noorlara said...

Ada juga orang yg berkali kali buat kesalahan yg sama dan ditegur juga berkali kali. herannye bukannye nak munasabah diri sebaliknya menyalahkan orang yg menegur itu sebagai orang yg suke mencari kesalahan saje.

petersam said...

Phentermine...

nice post thanks for sharing.

http://www.PhentermineHome.com/

Bunga Rampai said...

Manusia, rencam watak dan perwatakannya. Perbezaan terletak pada bagaimana akal dimanfaatkan.

Salam :)

Mak Su said...

hadoi... ni semua masalah manja. semua nak tunggu ditegur... huish

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

娛樂城送體驗金 said...

個人貸款
原車融資
汽車增貸問題
貸款
汽車貸款1天核貸完成‎
汽機車借款
貸款免費諮詢
銀行原車融資貸款
汽機車貸款

成人漫畫 said...

好聊慾成人影片換妻俱樂部
奶子研究所
電話交友聊天室
小說漫畫
博弈網站
美女寫真
言情小說
台灣線上賭博
德州撲克牌遊戲下載

視訊聊天室 said...

台灣博彩
免費手機鈴聲下載
正妹美女圖
漂亮荷官
080視訊聊天室
通博最新手遊
試玩輪盤
a片情報站
色情老師

日本美女寫真集 said...

成人文學
美女荷官
試玩老虎機
線上骰子
電影亞洲無碼一夜情
成人交友聊天室
免費a片
85cc成人片
華人影音視訊聊天

Unknown said...

takipçi satın al
takipçi satın al
takipçi satın al